Z dílny Aleny Macháčkové k vám míří třetí tip na snídani či svačinu! Pokud preferujete slané snídaně či svačiny, mám tu pro vás skvělý tip na obnovení klasických toustů. Je to taková zdravější varianta, která skvěle zasytí. Tento recept vám můžu doporučit nejen na snídani či svačinu, ale také například na večeři.
Na přípravu budeme potřebovat:
1 mozzarella (zhruba 125g – 1 balení)
2 střední rajčata
100 g tuňáka ve vlastní šťávě
4 plátky (celozrnného) toustového chleba
čerstvá bazalka
Postup přípravy:
Rozehřejeme si toustovač. (Pokud nemáte toustovač, můžete si tousty upéct v troubě nebo opéct na pánvičce, dokud se mozzarella uvnitř nerozteče.)
Mozzarellu spolu s rajčaty nakrájíme na malé kousky. Z tuňáka slijeme šťávu.
Na 2 plátky chleba rovnoměrně rozprostřete mozzarellu, rajčata a tuňáka.
Na závěr přidejte bazalku, přiklopte zbylými plátky chleba a dejte zapéct do toustovače.
Tip: Můžete dovnitř přidat také uvařené vajíčko či volské oko, nebo také bazalkové pesto.