Ovesná snídaně z hrníčku
Ovesná snídaně z hrníčku
Míří k Vám druhý tip z rubriky “SVAČINÁŘ”! Tento typ snídaně si dělám vždy, když nevím, co si dát a nemám třeba ani moc času na dlouhou přípravu…takže dost často. Je to velmi univerzální recept a často si ho i podle sebe poupravím, jak se mi zrovna hodí. Ale vždy chutná báječně a skvěle mě zasytí na zbytek dopoledne.

Na 1 porci potřebujeme:
2 lžíce ovesných vloček
½ lžičky prášku do pečiva
1 vejce
2 lžíce vody
½ rozmačkaného banánu
1 lžičku javorového sirupu/medu
skořici
ovoce dle chuti/čokoláda

Návod na přípravu:
- V malé misce si rozmícháme vejce, ke kterému postupně přidáme ovesné vločky, kypřící prášek a vodu.
- Vidličkou rozmačkáme banán a přidáme ho spolu s omytým ovocem/čokoládou do ovesného základu.
- Směs přelijeme z misky do hrnku a dáme ohřát do mikrovlnky na nejvyšší stupeň po dobu zhruba 1 min 40 s. (Protože má každá mikrovlnka jiný výkon, po uplynulé minutě raději směs zkontrolujte a sledujte, abyste ji “nevysušili”.)
- Podáváme jemně posypané skořicí a zakápnuté javorovým sirupem nebo medem.
Dobrou chuť!
Zdroj: Rychlovky a chuťovky Břicháče Toma
Ilustrace hrníček: Ella Trnková