Ovesná snídaně z hrníčku

Ovesná snídaně z hrníčku

Míří k Vám druhý tip z rubriky “SVAČINÁŘ”! Tento typ snídaně si dělám vždy, když nevím, co si dát a nemám třeba ani moc času na dlouhou přípravu…takže dost často. Je to velmi univerzální recept a často si ho i podle sebe poupravím, jak se mi zrovna hodí. Ale vždy chutná báječně a skvěle mě zasytí na zbytek dopoledne.

Na 1 porci potřebujeme:

2 lžíce ovesných vloček

½ lžičky prášku do pečiva

1 vejce

2 lžíce vody

½ rozmačkaného banánu

1 lžičku javorového sirupu/medu

skořici

ovoce dle chuti/čokoláda

Návod na přípravu:

  1. V malé misce si rozmícháme vejce, ke kterému postupně přidáme ovesné vločky, kypřící prášek a vodu.
  2. Vidličkou rozmačkáme banán a přidáme ho spolu s omytým ovocem/čokoládou do ovesného základu.
  3. Směs přelijeme z misky do hrnku a dáme ohřát do mikrovlnky na nejvyšší stupeň po dobu zhruba 1 min 40 s. (Protože má každá mikrovlnka jiný výkon, po uplynulé minutě raději směs zkontrolujte a sledujte, abyste ji “nevysušili”.)
  4. Podáváme jemně posypané skořicí a zakápnuté javorovým sirupem nebo medem.

Dobrou chuť! 

Zdroj: Rychlovky a chuťovky Břicháče Toma

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *